Αντίο Μίκη Σιακαλλή

Ο Μίκης Σιακαλλής γεννήθηκε στην ενορία Αποστόλου Λουκά Λαπήθου, στις 26/2/1946. Γονείς του, η Ανθούλα και ο Πολύκαρπος Σιακαλλής. Φοίτησε στην Α’ Αστική Σχολή Λαπήθου και στη συνέχεια στο Γυμνάσιο Λαπήθου. Κατά τη φοίτηση του, ασχολήθηκε με τον αθλητισμό στίβου και ιδιαίτερα το άλμα εις ύψος, άλμα εις μήκος και το δέκαθλο. Διακρίνεται στους μαθητικούς, εφηβικούς και αγώνες ανδρών, παγκύπριους και πανελλήνιους. Μεγαλύτερη του επίδοση, το Παγκύπριο ρεκόρ στο άλμα εις ύψος με 1.97μ το οποίο διατήρησε για έξι συνεχή χρόνια. Αθλητής του Γυμναστικού Συλλόγου ΠΡΑΞΑΝΤΡΟΣ, ως επίσης και του Παναθηναϊκού κατά την περίοδο φοίτησης του στη Γυμναστική Ακαδημία Αθηνών.

Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στις δυνάμεις καταδρομών. Ακολουθεί η κατάκτηση του Μίκη από την εκλεκτή της καρδιάς του, χαρισματική και αξιαγάπητη Καραβιώτισσα, Μάρω Kοσιάρη, μια δυναμική παρουσία στο κάθε βήμα του Μίκη, που ακολούθησε. Αποκτούν δύο παιδιά, το Χρήστο και την Έλενα. Στη συνέχεια ο Μίκης Σιακαλλής, διορίζεται καθηγητής της Σωματικής Αγωγής στο Γυμνάσιο Λαπήθου. Η εργατικότητά του, ο ακέραιος χαρακτήρας του και οι δημοκρατικές του αρχές , το βοηθούν να παράξει ζηλευτό έργον επι σειρά ετών και να αναδείξει αρκετά ταλέντα στο στίβο του Γυμνασίου Λαπήθου. Ταυτόχρονα δραστηριοποιείται ως προπονητής σε αθλητικά σωματεία της Επαρχίας Κερύνειας, το Γ.Σ.Πράξαντρο, την ΑΕΚ Καραβά, τον Άγιο Γεώργιο. Διατελεί για χρόνια, μέλος της Εθνικής Ομάδας Στίβου Κύπρου. Όταν ο Αθλητικός Πνευματικός Όμιλος Λαπήθου (ΑΠΟΛ), καλεί το Μίκη Σιακαλλή, αυτός πρόθυμα και αφιλοκερδώς, δίδει δυναμικά το παρόν του. Δημιουργεί το μεικτό συγκρότημα χορού, όπου διδάσκει το ‘’ζειμπέκικο’’ με το μοναδικό χαρακτηριστικό δικό του τρόπο, ως επίσης Κυπριακούς και Ελληνικούς χορούς. Επόμενο βήμα, η δημιουργία της πετοσφαιρικής ομάδας του ΑΠΟΛ Λαπήθου. Το 1973 ο Μίκης Σιακαλλής μαζί με το Πάμπο Πετρίδη, προπονητές και ταυτόχρονα παίχτες της ομάδας, οδηγούν τον ΑΠΟΛ Λαπήθου στην τελική φάση του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης.

Ο μαύρος Ιούλης του 1974, με το προδοτικό πραξικόπημα και τη βάρβαρη τουρκική εισβολή, αναστέλλουν τα πάντα. Η οικογένεια του Μίκη Σιακαλλή, ξενιτεύεται στο Leicester του Ηνωμένου Βασιλείου. Ο ίδιος εργάζεται σε εστιατόριο για να εξασφαλίζει τις βασικές ανάγκες της οικογένειάς του. Στη συνέχεια μεταβαίνει στην Κρήτη, όπου και διδάσκει. Το 1975 επιστέφει στην Κύπρο και συνεχίζει την υπηρεσία του, ως καθηγητής σωματικής αγωγής στο Παγκύπριο Γυμνάσιο.

Την ίδια περίοδο, ο Μίκης και η σύντροφος του Μάρω, ιδρύουν τον Λαογραφικό Όμιλο ‘’Αδούλωτοι’. «Οι ΑΔΟΥΛΩΤΟΙ» ταξιδεύουν σε όλες τις ηπείρους. Οι συμμετοχές τους σε διάφορες εκδηλώσεις και φεστιβάλ, αριθμούν τις 1500. Συγκινούν και ενθουσιάζουν τους απανταχού αποδήμους.

Τιμούν και προβάλλουν την Κύπρο με πολλές διεθνείς διακρίσεις.

 Αιωνία του η μνήμη.

Dance Poll

Which dance style do you prefer ?

Salsa Poll

Which salsa style do you prefer most ?